Företags-Runner

På TaskRunner kan du som Runner bygga din egna karriär. När du har kommit upp i ett visst antal uppdrag och har ett bra snittbetyg kan du därför ansöka om att få notiser och uppdrag från företag som behöver hjälp. Du kan ansöka här.

När du hjälper företag är det andra regler som gäller.

För att möjliggöra detta samarbetar vi med ett företag som heter PaySalary. PaySalary upprättar en anställning och bokför alla skatter och avgifter till Skatteverket och betalar sedan ut lön till dig som Runner när du hjälper ett företag. Du som Runner får en lönespecifikation samt ett anställningsavtal för varje ”gig” du utför för ett företag. Detta kommer att skicka elektroniskt till den mail du angett i samband med att du registrerade dig som Runner. Anställningsformen kallas “Allmän visstidsanställning” och efter att lönen har utbetalats (för ett specifikt uppdrag) avslutas anställningen för att sedan återupptas när du du blir anlitad för ett nytt uppdrag. PaySalary bär arbetsgivaransvaret.

För att du som Runner enkelt ska kunna skilja på de uppdrag du utför för privatpersoner respektive företag har vi introducerat en funktion i appen som heter ”Historik”. Här kan du se hur mycket du kan förvänta dig få i lön och hur mycket du ska deklarera. Du ska alltså endast deklarera inkomster som du erhållit när du hjälpt privatpersoner och inte den ersättning du fått när du hjälpt ett företag. Du kan läsa mer om vilka skatteregler som gäller när du hjälper privatpersoner här.

Uppdrag hos företag brukar allt som oftast ske under kontorstid (09-18). För att veta att det är ett företag som lagt upp ett uppdrag ser du en liten ikon i form av en väska 💼 i uppdragslistan.

För att själv slippa räkna ut beloppet du kommer att få ut efter skatt och andra avgifter har vi byggt en kalkylator som dyker upp i samband med att du lägger ditt bud. Där kan du enkelt se vad du kommer få utbetalat i lön för att kunna ge ett rättvist bud.

Du kan pröva att skriva in det belopp du tänkt buda i kalkylatorn och se vad du får ut i lön efter att skatter har dragits. Testa själv nedanför:

Har du frågor som rör din lön och utbetalningar hänvisar vi direkt till PaySalary’s hemsida eller support på info@paysalary.se. För ytterligare information läs gärna våra allmänna villkor.