Skatteregler

Det är du själv som användare av plattformen som måste ta ansvar för att skatter och avgifter ska bli rätt. När du har hjälpt en privatperson är det alltså du som måste säkerställa att du sköter din deklaration.

Som utförare av uppdrag via TaskRunner ska du deklarera alla dina inkomster (från första krona) som du erhållit när du utfört ett uppdrag för en annan privatperson. Har du hjälpt ett företag gäller andra regler. Dessa kan du läsa om här.

Nedan är några saker att tänka på:

  • Redovisa alltid inkomsten i din årliga inkomstdeklaration (se blankett T1 nedan).
  • Egenavgifter ska inte betalas på ersättningar för arbete från en och samma uppdragsgivare som sammanlagt under året understiger 1 000 kr i blankett T1 (nedan). Du ska i stället redovisa sådana intäkter direkt under punkten 1.5 i din inkomstdeklaration.
  • Hur du redovisar din inkomst beror på din egen situation, var du bor och hur mycket du tjänat under det året.
  • Du kan se hur mycket du behöver deklarera under ”Historik” i appen. Behöver du specifikt underlag kan du skriva till oss i support-chatten så skickar vi det till dig.

history.png

Klicka på knappen nedan för att komma till Skatteverkets hemsida för blanketten ”T1 – Inkomst av tjänst i vissa fall” som du ska använda i samband med att du deklarerar om ersättningen från uppdragsgivaren överstiger 1 000 kr.

TILL BLANKETTEN

Du kan göra detta elektroniskt genom att använda Skatteverkets e-tjänster.

För mer information om hur just du bör göra besök Skatteverkets hemsida eller ring Skatteverket direkt på 0771-567 567. För ytterligare information läs gärna våra allmänna villkor.